ArvoTalve

Kaikki blogit puheenaiheesta Uusivuosi

Onnellista vuotta 2017

Minulle väistyvä vuosi on ollut hyvä monista syistä. Odotan jo innolla uutta vuotta. En tee koskaan lupauksia, mutta jokainen päivä eletään kuin se olisi luvattu elää kunnolla.

Vapaavuoron ja Puheenvuoron blogini kommentoijille, kiitos että olette jaksaneet jutustella eri asioista.

Onnellista vuotta 2017!

Tässä espanjankielinen kortti ja linkki runoon: Feliz Año Nuevo.

Karjala takaisin

Ei, otsikko ei ole poliittinen kannanotto (en ole se, joka asettaa naapuruussuuhteet koetukselle näin uudenvuoden juhlien alla) vaan se on ollut ilotulitteen nimi. Siinä missä muut keskittyvät tarkastelemaan mitä olisi hienoin ilotulite, itse haen myyntikojuista mainoksia ilotulitteiden nimien takia.

Tänä vuonna en ole nähnyt vielä, että niitä ”karjaloita takaisin” olisivat myynnissä. Olen myös ihmetellyt missä on ”äkäinen anoppi”, ”salsa” ja ”rumba”.

Hullu vuosi 2015 & vilkaisu vuoteen 2016

Vuosi 2015 on ollut kaikista elämäni tähänastisista vuosista hämmentävin. Olen kirjaimellisesti laittanut koko elämäni uusiksi: koulu, työpaikka ja asuinpaikka vaihtuivat kaikki. Kuitenkin tästäkin vuodesta jäi käteen muutamia asioita, joita haluan muistella vielä juuri ennen vuodenvaihdetta.

 

Goodbye Kerava ja helou Vuosaari!

Kuuden vuoden lupaus

Elämme taas kuin viimeistä päivää. Osa meistä tekee ja suurempi osa ei tee mitään lupauksia. Miksi he tekisivätkään, kun eivät niitä pysty pitämään? Jos ihminen ei pysy lupauksissaan on parempi pysyä hiljaa. Miten ihmiset pystyvät pitämään avioliittolupauksiaan, jos eivät pysty pitämään itselleen luvattuja asioita viikkoa tai kahta pidempään? Minun lupaukset on tehty pidettäviksi, niin ja aion myös taas luvata jotain itselleni.

Tajunnanräjäyttävät 4 vuotta

Tajuntani räjähti juuri. Nimittäin käsitin, että elämäni viimeiset neljä, siis neljä vuotta on kulunut niin, että olen ollut jossain vaiheessa vuotta raskaana. 

Tajunnanräjäyttävää on ollut luonnollisesti myös ensin yhden ja sitten kahden lapsen äidiksi tuleminen. Neljä vuotta on toisaalta mennyt yhdessä hujauksessa, toisaalta taas vuosi 2010 (jolloin viimeksi olen ollut koko vuoden olematta raskaana) tuntuu olevan jossain hyvin, hyvin kaukana menneisyydessä.

Elämän arvoinen vuosi

Tämä vuosi on ollut antoisa monilla tavalla. En luettele nyt kaikki hyvä mitä vuosi 2014 on tuonut.

Toivottavasti kuulun siihen porukaan, joka oppii kantapään kautta ja siksi tuntuu siltä, että esimerkiksi käsitykseni elämästä on muuttunut. Monesti toistin itselleni, että jos kuolema tulee nyt, olen valmis, koska elämäni on eletty hyvin. Paremmin ei olisi voinut mennä. Olin väärässä.

Hyvää Uutta vuotta Vietnam!

Vietnamilaiset viettävät Uutta vuotta kuukalenterin mukaan.

Se alkaa uudenkuun syntyessä tammikuun viimeisinä tai helmikuun ensimmäisinä päivinä. Tänä tuo päivä on 31 tammikuuta. – Että se erottuisi hieman Länsi-Euroopan uudesta vuodesta sitä sanotaan "Kevään tuloksi".

Hyvää uutta vuotta! - Venäläisittäin 13. tammikuuta

Kuten olemme nyt tottuneet Uusi vuosi vietetään tai paremmin sanottuna otetaan juhlallisesti vastaan 31 joulukuun ja 1 tammikuun välisenä yönä.

Juliaaninen kalenteri

Venäjän Uuden vuoden historiasta tiedämme, ettei asia ollut aina näin, vaan vuoteen 1492 asti vuosi alkoi 1. maaliskuuta ja vuodesta 1492 alkaen 1. syyskuuta. Vuonna 1699 Pietari I antoi määräyksen juhlia uutta vuotta eurooppalaisen kalenterin mukaan 1. tammikuuta.

Joulupöydän spesiaalit X 3

Meillä vietettiin tänä vuonna aika poikkeuksellinen joulu, nimittäin vanhempi ikäpolvi tuli meille sen sijaan, että me miehen kanssa olisimme ravanneet molempien vanhempien luona. 1,5-vuotias tytär nautti täysin rinnoin, kun sai kaikki isovanhemmat ympärilleen jouluksi.

 

Julkaise syötteitä